Al onze snijheesters zijn gekocht bij Kolster BV. Voor de bestuiving maken we gebruik van bijenkasten van een imker. Al onze takken worden geveild op veiling Rheinmaas in Herongen (DE) en op veiling  Floraholland in Rijnsburg en Aalsmeer.

HYPERICUM MAGICAL WHITE FALL

HYPERICUM MAGICAL WHITE FALL

Hypericum magical white fall bloeit met gele kleine bloemetjes aan mooie stevige takken met donkergroen blad. Nadat ze uitgebloeid zijn worden de helder witte bessen gevormd. De takken worden in augustus geoogst en op lengte gesorteerd.

MALUS RED SENTINEL

IMG-20150921-WA0003

Malus Red Sentinel is een kleine rode sierappel. De bloesem bestaat uit grote witte tot lichtroze bloemen. Na de bloei ontstaan rode kersachtige appeltjes. De appeltjes zijn mooi verdeeld op de tak en hierdoor zeer goed te gebruiken voor bloemwerk. Met deze appeltakken creëer je de ultieme herfstsfeer. De oogst van de takken vindt plaats in oktober/november. De takken worden op lengte gesorteerd. Losse appeltjes worden in bakjes aangeleverd op de veiling.

ILEX

We telen 3 soorten Ilex.

Ilex meserveae Blue Prince

ilex blue prince

Ilex meserveae Blue Prince is een bladhoudende hulst. Deze is in 2014 aangeplant.

Ilex Verticillata Wintergold

ilex-wintergold

Ilex Verticillata Wintergold is een bladverliezende hulst vol licht oranje bessen. Zeer mooi in najaarsbloemwerk en boeketten. De takken worden geoogst in november. De takken worden dan verpakt in plastic om het blad af te “broeien” waarna ze op lengte worden gesorteerd

Ilex Verticillata Magical Berry

ILEX MAGICAL BERRY

Ilex Verticillata Magical Berry is een bladverliezende hulst met dieprode bestakken. Deze bestakken zijn onmisbaar in bloemwerk voor kerst. Ook bij deze takken wordt het blad ‘” afgebroeid” waarna de takken worden gesorteerd en verkocht via de veiling.

SKIMMIA

Onder schaduwdoek telen we 2 soorten Skimmia’s. Ze worden gesorteerd op aantal bloemen en lengte. Skimmia takken zijn vooral bekend van kerstbloemwerk, maar zijn ook zeer mooi te gebruiken voor bloemwerk in het vroege voorjaar.

Skimmia japonica Magica Finchy

skimmia magical finchy1

Skimmia japonica Magica Finchy heeft fraai witte bloemen op donkergroen blad.

Skimmia japonica Kew Green

skimmia-kew-green

Skimmia japonica Kew Green heeft groen-witte bloemen op donkergroen blad. De takken worden geoogst en geleverd tussen half oktober en half december.