Sinds 2009 staat de tweede generatie aan het roer van het familiebedrijf. Wij, Ron en Erik aan den Boom, hebben het bedrijf overgenomen van onze ouders. Onze grootvader had een gemengd bedrijf met koeien, varkens, kippen en akkerbouw (aardappelen, graan en suikerbieten).

Begin jaren 70 werkte vader Siem in de groenvoorziening, daarnaast begon hij samen met zijn vrouw Mia met het verbouwen van tuinbouw producten zoals erwten, tuinbonen, augurken, prei en later witlof. Enkele jaren later werd begonnen met het telen van asperges, gevolgd door aardbeien, stengelui, Rettich en Chinese kool. In 1981 stopte Siem met werken in de groenvoorziening om zich samen met Mia volledig te kunnen richten op hun tuinbouwbedrijf Maatschap aan den Boom.

Toen Ron in 1991, en Erik in 1998, in de maatschap traden, was het nog steeds een vollegronds -groentebedrijf. Vanaf dat moment stond innovatie hoog in het vaandel. In 1993 werd gestart met geforceerde teelt van asperges. Deze teelt werd opgevolgd door de geforceerde teelt van rabarber in 2004.

In de jaren hierna werd het telen van aardbeien steeds lastiger. Daarom gingen wij op zoek naar een ander product; vanaf 2001 werden de eerste dahliaknollen op contract geteeld. Hierna begonnen we met het kweken van vaste platen en snijheesters.

Momenteel is onze hoofdteelt asperges. Verder kweken wij rabarberpollen, dahliaknollen, pioenrozen en dicentra’s. Ook telen we snijheesters waarvan de takken worden verkocht worden via de bloemenveiling.

AanDenBoomAgro